Hoppa till innehåll

En Hoppfull Framtid

Utgivningsdatum 30.6.2023 12.23 | Publicerad på svenska 24.5.2024 kl. 14.42

Vilken framtid och värld drömmer du om? Om du kunde ändra något, vad skulle det vara? Hurdan är den natur som omger dig och hur skulle människor omkring dig uppföra sig?

Delta i skrivtävlingen om en hoppfull framtid!

Skrivtävlingen om en hoppfull framtid ordnas som en del av den 30-årsjubileum av Kommissionen för hållbar utveckling. Syftet med tävlingen är att inspirera människor i alla åldrar runt om i Finland att skriva och fundera på sitt förhållande till det omgivande samhället, andra människor och naturen samt modigt drömma om framtiden.

Skriftstilen är fri – du kan delta med dikt, berättelse eller saktext. De minsta deltagare kan också skicka teckningar eller seriebild. Tävlingen är öppen från den 1 juli till den 31 oktober 2023 och vinnarna offentliggörs i november 2023.

Anvisningar för tävlingen

Verk som deltar i tävlingen får vara fritt formulerad, men de ska behandla framtidens positiva samhälle och beakta naturen.

Textlängd eller maximal storlek på ett annat verk en (1) A4-sida. Det färdiga verket ska sändas per e-post till adressen [email protected].

När du sänder ett verk till tävlingen, ange Skrivtävling.dittnamn.serie (t.ex. 9–10-åringar) som tema. Lägg också till dina kontaktuppgifter eller vårdnadshavarens kontaktuppgifter (namn, telefonnummer och e-postadress) i början av meddelandefältet samt den serie som du deltar i.

I tävlingen kan man delta på finska, engelska, svenska, enaresamiska, skoltsamiska och nordsamiska.

Tävlingsserien är: under 7 år, 7–8 år, 9–10 år, 11–12 år, 13–15 år, 16–18 år och över 19 år. I de två första serierna är det också möjligt att delta med en bild eller seriebild (0–8-åringar).

Vid bedömningen av verken beaktas hur originella och tankeväckande verken är samt om de överensstämmer med tävlingens tekniska anvisningar.

Jury

Författare Julia Thuren

Textförfattare Mihkku Laiti/Yungmigu

Illustratör/seriekonstnär Seppo Leinonen

Representant från ungdomarnas Agenda2030 grupp

Tävlingens beskyddare Jenni Haukio

Priser

De 5 bästa verken i varje serie publiceras på webbsidan kestavakehitys.fi och utmärkelseböcker skickas till författarna. De 3 bästa verken i varje serie belönas förutom med hedersböcker också med bokhandlarens presentkort.

Om eventuella frågor uppstår, kontakta gärna kommissionen för hållbar utveckling, kestävä[email protected]

Genom att sända ditt verk till tävlingen godkänner du publikationen på kommissionens för hållbar utveckling kommunikationskanaler.