Mitä seuranta paljastaa kestävyysmurroksen tilasta?
Eteneminen kohti kestävää kehitystä

19.4.2024 14.23
Kuvassa ihmiset seisovat käset ylhäällä. Tarkennus keskellä olevaan käteen.
Kuva: Adobe Stock
Kestävän kehityksen toimikunnan strategian seitsemän seuranta-artikkelia ja niiden tiivistelmät on julkaistu. Artikkelit käsittelevät muutosalueiden tilaa ja muutospotentiaalia kohti kestävää kehitystä.

Kestävän kehityksen toimikunta aloitti kautensa keskustelulla yhdenvertaisuudesta

4.3.2024 15.34
VNK
Pääministeri Petteri Orpon puheenjohtama kestävän kehityksen toimikunta käsitteli kauden 2024-2027 ensimmäisessä kokouksessaan yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämistä kestävän kehityksen lähtökohtana. Toimikunnan uusi kokoonpano asetettiin valtioneuvoston yleisistunnossa 22.2.2024.

Kestävän kehityksen kirjoituskilpailun voittajat palkittiin

29.1.2024 14.16
Kestävä kehitys VNK
Suomen kestävän kehityksen toimikunnan järjestämän Toiveikas tulevaisuus –kirjoituskilpailun voittajat palkittiin 29.1.2024 järjestetyssä toimikunnan seminaarissa Helsingissä. Kilpailu toteutettiin osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan 30-vuotisjuhlavuotta, ja siihen osallistui yhteensä noin 150 teosta. Kilpailun tavoitteena oli innostaa kaiken ikäisiä ihmisiä ympäri Suomea kirjoittamaan ja miettimään omaa suhdettaan ympäröivään yhteiskuntaan, muihin ihmisiin ja luontoon sekä rohkeasti unelmoimaan tulevasta.

Kestävän kehityksen toimikunnan strategian ensimmäiset seuranta-artikkelit julkaistu

29.1.2024 15.04
Kestävän kehityksen toimikunnan strategian kolme ensimmäistä seuranta-artikkelia on julkaistu. Artikkelit käsittelevät muutosalueita Hyvinvointi, terveys ja yhteiskunnallinen osallisuus; Sivistys, osaaminen ja kestävät elämäntavat sekä Hyvinvointia edistävä ruokajärjestelmä. Seuranta-artikkelien tarkastelu on systeeminen ja käsittelee muutosalueita rajattujen aiheiden - liikkumisen, kasvisruokavalion ja sivistyksen - kautta. Lisäksi esitetään avainlukuja ja infografiikkaa muutosalueiden kokonaisuuden hahmottamiseksi.