Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus
Suomen Agenda2030 -maaraportti julkistetaan 3. kesäkuuta

Kestävän kehityksen toimikuntavaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 28.5.2020 8.00
Tiedote 360

Suomen Agenda2030 -maaraportti on valmistunut, ja raportti julkistetaan 3. kesäkuuta. Raportissa kerrotaan, miten Suomi on edistynyt kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa sekä Agenda2030 toimeenpanossa viimeisen neljän vuoden aikana. Edellisen kerran Suomi raportoi YK:lle Agenda2030 toimeenpanosta vuonna 2016.

Raportti annetaan YK:lle heinäkuussa mutta sen kotimaan julkaisu tapahtuu Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus –lähetyksessä 3.6. klo 13.00-15.00. Verkkolähetys on avoin kaikille.

Lähetyksen avaa pääministeri Sanna Marin. Paikalla studiossa ovat ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sekä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Maaraportin julkaisun ja päätulosten esittelyn lisäksi lähetyksessä syvennytään osaan raportin teemoista, kuten kestävyysmurroksen selättämiseen ja ketään ei jätetä –periaatteen toteutumiseen.  Näistä aiheista lähetyksessä on keskustelemassa joukko kansalaisjärjestöjen, yritysten ja tutkimuslaitosten edustajia.

Lähetys pureutuu myös kaupunkien rooliin Agenda2030 toimeenpanossa. Siitä keskustelemassa ovat vapaaehtoisen Agenda2030 kaupunkiraportin laatineiden Helsingin, Turun ja Espoon johtajat Jan Vapaavuori, Minna Arve ja Jukka Mäkelä.

Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus on vuosittain järjestettävä tilaisuus, joka tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa suorana verkkolähetyksenä. Katsojat ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluun. Lähetyksen juontaa Annika Damström.

Suomen Agenda 2030 -maaraportti julkaistaan 3.6. Kestävän kehityksen verkkosivuilla.  Maaraportti esitellään YK:lle heinäkuussa High-level Political Forum on Sustainable Development –kokouksessa.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Riina Pursiainen, p. 050 470 9569, valtioneuvoston kanslia

Krista Mikkonen Sanna Marin Ville Skinnari