Työministeri Harakka: Tuottava työyhteisö arvostaa ja hyödyntää moninaisuutta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 24.6.2019 12.22
Tiedote

- Tänään käynnistynyt Helsinki Pride muistuttaa meitä kaikkia työstä, joka on vielä tehtävänä ihmisoikeuksien puolustamisessa, työministeri Timo Harakka painottaa.

Laeista huolimatta työelämä ei ole vielä yhdenvertaista. Setan tietojen mukaan syrjintä, epäasiallinen kohtelu ja oman identiteetin salailu ovat yhä arkipäivää monelle seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvalle henkilölle.

Samaan aikaan tutkimukset osoittavat, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin myönteisesti suhtautuvat yritykset ovat kannattavampia ja markkina-arvoltaan suurempia kuin erilaisuutta torjuvat. Seksuaalivähemmistöjä huomioivat yritykset ovat myös muita innovatiivisempia ja luovat enemmän patentteja.

- Yhdenvertaisuutta vahvistava henkilöstöpolitiikka tekee hyvää yrityksen maineelle ja kannattavuudelle. Sama lähestymistapa pitäisi saada entistä vahvemmin osaksi yritysten sisäistä toimintakulttuuria, työministeri esittää.

Timo Harakka huomauttaa, että moninaisuutta ja moniarvoisuutta kannustavat yhteiskunnat menestyvät myös kansainvälisessä kilpailussa.

- Digitaalisen maailmantalouden muutosmyrskyissä pärjäävät vain ne, jotka osaavat ennakoida yllättäviä tilanteita, mukautua ja muuntautua. Yritykset ja yhteiskunnat, jotka osaavat hyödyntää omaa moninaisuuttaan, ovat herkkiä tarttumaan myös toimintaympäristön muutosten mahdollisuuksiin.  

Hallitus on päättänyt käynnistää työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelman, jonka tavoitteena on saavuttaa maailman paras työhyvinvointi 2030 mennessä.

-Yhdenvertaisempi työelämä ja huippuluokan työhyvinvointi voidaan saavuttaa, kun erilaisuutta ja moninaisuutta opitaan arvostamaan ja hyödyntämään, työministeri Harakka sanoo.