Ministeri Essayah osallistuu maatalousministereiden huippukokoukseen Berliinissä

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 19.1.2024 14.02
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah osallistuu 20. tammikuuta Saksan järjestämään maatalous- ja elintarvikealan poliittisten päättäjien foorumiin Berliinissä.

Foorumin yhteydessä järjestetään useita seminaareja ja keskusteluja maatalouden polttavista kysymyksistä. Ohjelma huipentuu maatalousministereiden konferenssiin, jossa on edustettuina yli 70 maata ministeritasolla sekä muun muassa FAO, OECD, WTO ja Maailmanpankki. Foorumi järjestetään kansainvälisten Grüne Woche -elintarvikemessujen yhteydessä.
Tämän vuoden foorumi keskittyy tulevaisuustyöhön. Keskusteluissa paneudutaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja erityisesti siihen, millä toimilla voidaan edistää nälän poistamista maailmasta. Keskustelujen teemoja ovat muun muassa kestävä tuotanto ja ruokaomavaraisuus sekä kestävät toimitusketjut ja ruokahävikin vähentäminen. Ministeri Sari Essayah esittelee muun muassa Suomen käytäntöjä ja ideoita, joilla ruokahävikkiä hillitään. Maatalousministereiden kokouksessa laaditaan myös yhteinen julkilausuma, jossa kiteytetään yhteiset tavoitteet globaalin kestävän ruokaturvan saavuttamiseksi. 
Ministeri Essayah tapaa Berliinissä useita ulkomaisia kollegoitaan ja tutustuu Grüne Woche 
-elintarvikemessuihin. Keskusteluissa käsitellään sekä politiikan kysymyksiä että kahdenvälisiä elintarvikevientihankkeita.


Lisätietoja
Ministerin erityisavustaja Iina Mattila, p. +358 505 245 032
Yksikön päällikkö Aulikki Hulmi, p. +358 295 162 034

EU ja kansainväliset asiat Ruoka ja maatalous