Valtioneuvoston kanslia kutsuu mukaan Euroopan kestävän kehityksen viikolle

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 26.4.2018 12.25
Uutinen 18/2018

Euroopan kestävän kehityksen viikko on vuosittainen, koko Euroopan laajuinen aloite, joka kannustaa kestävän kehityksen tekoihin, tapahtumiin ja projekteihin. Tänä vuonna viikon teemana on kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta Agenda2030:sta sekä kestävän kehityksen työstä Euroopassa.

Suomi osallistuu neljättä kertaa 30.5–3.6. vietettävään kestävän kehityksen teemaviikkoon. Tällä hetkellä mukana on 20 maata ja yli 1000 tapahtumaa, joista yhdeksän on Suomesta. Mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Aalto-yliopisto, Lahden kaupunki, Ulkoministeriö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö, Evli Pankki ja Veritas Eläkevakuutus. Viime vuonna kestävän kehityksen viikolle rekisteröitiin yli 4000 tapahtumaa ja aloitetta 30 maasta.

Viikkoon voi osallistua suunnittelemalla ja toteuttamalla tapahtuman, hankkeen tai toimintaa, joka edistää kestävää kehitystä. Mukaan toivotaan oppilaitoksia, viranomaisia, tutkimuslaitoksia, museoita, säätiöitä, järjestöjä, yrityksiä ja yksityisiä kansalaisia. Mukaan voi rekisteröityä kestävän kehityksen viikon verkkosivuilla. Oman tapahtuman rekisteröiminen lisää tapahtuman näkyvyyttä.

Teemaviikko on myös erinomainen tilaisuus tehdä oma kestävän kehityksen toimenpidesitoumus, viestiä jo tehdystä sitoumuksesta sekä haastaa muita tahoja mukaan. Konkreettiset toimenpidesitoumukset luovat kestävää kehitystä arjessa edistäviä käytäntöjä. Sitoumuksen voi antaa esimerkiksi yritys, järjestö, koulu, hallinnon organisaatio tai yksityishenkilö.

Viikosta järjestetään kampanja sosiaalisessa mediassa. Tule mukaan ja someta sitoumuksestasi, tapahtumastasi tai hankkeestasi.

Lisätietoja: apulaispääsihteeri Marja Innanen, p. 040 777 5582, kestävän kehityksen toimikunta, valtioneuvoston kanslia

Kestävän kehityksen viikko

Toimenpidesitoumukset

Materiaalipankki sosiaalisen median kampanjalle