Sivut, joissa tagi kestävä kehitys .

Eeva Furman kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeriksi

16.9.2022 9.04
Kestävä kehitys VNK
Eeva Furman
Suomen kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeriksi on nimitetty professori Eeva Furman. Furman aloitti tehtävässä elokuun puolivälissä. Aiemmin hän työskenteli ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana Suomen ympäristökeskuksessa ja on toiminut muun muassa kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin puheenjohtajana.

Sivut, joissa tagi kestävä kehitys .

Euroopan kestävän kehityksen viikko
Parhaimmat kestävän kehityksen sitoumukset palkittiin

20.9.2022 11.20
Kestävä kehitys VNK YM
Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristö, ympäristöministeriö ja valtion ravitsemusneuvottelukunta palkitsivat vuoden parhaat kestävän kehityksen sitoumukset yhteistyössä Motivan kanssa. Tunnustuksen saivat Kouvolan kaupunki, Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo, Veikko Lehti Oy, Vantaan kaupunki ja Compass Group.

Suomi jälleen 1. sijalla kestävän kehityksen maavertailussa

3.6.2022 12.48
Kestävä kehitys VNK
Suomi on toista vuotta peräkkäin kärkisijalla kansainvälisessä kestävän kehityksen maavertailussa. Vertailussa arvioidaan, miten valtiot edistävät globaalia kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030:tä ja siihen kuuluvia kestävän kehityksen tavoitteita. Ohjelman 17 tavoitteesta Suomi on saavuttanut tai lähellä saavuttaa erityisesti sosiaaliseen kestävyyteen liittyvät tavoitteet. Useassa ekologiseen kestävyyteen liittyvässä tavoitteessa Suomi on vielä kaukana maalista. Suomen kestävän kehityksen tilasta järjestetään keskustelutilaisuus 8. kesäkuuta.

Euroopan kestävän kehityksen viikko
Yhteistyön merkitys korostui vuoden parhaissa kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksissa

24.9.2021 11.49
Kestävä kehitys VNK
Kestävän kehityksen toimikunta palkitsi vuoden parhaat kestävän kehityksen toimenpidesitoumukset. Pääsihteeristö valitsi kolme merkittävää sitoumusta, jotka edistävät sosiaalista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä. Tunnustuksen saivat Ensi- ja turvakodin liitto, Poliisiammattikorkeakoulu ja Visit Mikkeli.

Suomi nousi ykkössijalle kestävän kehityksen kansainvälisessä maavertailussa

14.6.2021 7.14
UM VNK
Kuvassa pieni poika tuulettaa ja pitelee kädessään taulua, jossa on kuvattu kestävän kehityksen 17 tavoitetta.
Suomi on noussut ensimmäistä kertaa ykkössijalle kestävän kehityksen maavertailussa. Arvostettu YK:n ja Bertelsmann-säätiön toteuttama vertailu tehdään vuosittain, ja Suomi on myös aiemmin ollut kärkikolmikossa yhdessä Tanskan ja Ruotsin kanssa. Vertailussa arvioidaan, miten valtiot edistävät globaalia kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030:tä ja siihen kuuluvia kestävän kehityksen tavoitteita.