Eeva Furman kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeriksi

16.9.2022 9.04
Kestävä kehitys VNK
Eeva Furman
Suomen kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeriksi on nimitetty professori Eeva Furman. Furman aloitti tehtävässä elokuun puolivälissä. Aiemmin hän työskenteli ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana Suomen ympäristökeskuksessa ja on toiminut muun muassa kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin puheenjohtajana.

Euroopan kestävän kehityksen viikko
Parhaimmat kestävän kehityksen sitoumukset palkittiin

20.9.2022 11.20
Kestävä kehitys VNK YM
Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristö, ympäristöministeriö ja valtion ravitsemusneuvottelukunta palkitsivat vuoden parhaat kestävän kehityksen sitoumukset yhteistyössä Motivan kanssa. Tunnustuksen saivat Kouvolan kaupunki, Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo, Veikko Lehti Oy, Vantaan kaupunki ja Compass Group.

Suomi jälleen 1. sijalla kestävän kehityksen maavertailussa

3.6.2022 12.48
Kestävä kehitys VNK
Suomi on toista vuotta peräkkäin kärkisijalla kansainvälisessä kestävän kehityksen maavertailussa. Vertailussa arvioidaan, miten valtiot edistävät globaalia kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030:tä ja siihen kuuluvia kestävän kehityksen tavoitteita. Ohjelman 17 tavoitteesta Suomi on saavuttanut tai lähellä saavuttaa erityisesti sosiaaliseen kestävyyteen liittyvät tavoitteet. Useassa ekologiseen kestävyyteen liittyvässä tavoitteessa Suomi on vielä kaukana maalista. Suomen kestävän kehityksen tilasta järjestetään keskustelutilaisuus 8. kesäkuuta.

Tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus korostui kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus –tapahtumassa

9.6.2022 9.54
Kuvakooste kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus-päivän puhujista
Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -tapahtumassa keskusteltiin keskiviikkona 8. kesäkuuta hyvästä koulutuksesta, sukupuolten tasa-arvosta sekä merten hyvinvoinnista ja luonnon monimuotoisuudesta. Teemana oli taiteen ja kulttuurin rooli kestävän kehityksen edistäjänä.

Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus 2022 - lähetys suorana keskiviikkona 8.6. kello 9 – 12

17.5.2022 12.54
Tila ja tulevaisuus 8.6.2022 logo
Kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030 ohjaa maailmaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Ohjelman edistymisen seuranta on tärkeää. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan toimeenpanon edistymisestä Suomessa. Tervetuloa seuraamaan vuoden 2022 Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -lähetystä keskiviikkona 8.6. klo 9:00–12:00.