Hyppää sisältöön

Kestävän kehityksen Tila ja tulevaisuus -seminaari 12.6.2024 klo 9.00-11.00

Julkaisuajankohta 6.6.2024 14.01

Kestävän kehityksen toimikunta ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunta järjestävät yhdessä kestävän kehityksen Tila ja tulevaisuus -seminaarin.

Seminaari on myös tulevaisuusvaliokunnan avoin kokous ja kansainvälisen Sustainability Research and Innovation -konferenssin oheistapahtuma. 
 
Seminaarissa esitellään Kestävyyspaneelin tuore julkaisu ja palkitaan vuoden 2023 parhaat Sitoumus2050 -alustalla tehdyt kestävyyssitoumukset. Tilaisuus tukee Suomen valmistautumista vuotuiseen YK:n kestävän kehityksen korkean tason seurantafoorumiin (High-level Political Forum, HLPF), joka järjestetään 8.–17.7.2024 New Yorkissa. Tämän vuoden HLPF tarkastelee erityisesti köyhyyden poistamiseen, ruokaturvaan, ilmastotoimiin, rauhan, hyvän hallinnon ja oikeudenmukaisuuden edistämiseen sekä kansainvälisiin kumppanuuksiin liittyviä kestävän kehityksen tavoitteita. 
 
Seminaari järjestetään osin suomen- ja osin englanninkielisenä siten, että kaikissa osioissa on suomi-englanti-suomi -simultaanitulkkaus. Seminaaria voi seurata ilmoittautumatta julkisen live-striimin välityksellä suorana ja halutessaan tulkkauksen kanssa. Tallenne löytyy myöhemmin samasta osoitteesta