Hyppää sisältöön

SuomiAreenalla oli tunnelmaa!

Julkaisuajankohta 10.7.2023 15.27
Keskustelijat ulkona olevalla esiintymislavalla ja kuuntelijat penkkiriveillä

Kestävän kehityksen toimikunta oli mukana järjestämässä keskustelutilaisuuksia, joissa käsiteltiin ihminen, ympäristön ja talouden suhteita toisiinsa. Tärkeää on muistaa, että vaikka ekologinen kriisi hiipii arkeen huomaamatta, on suunta muutettavissa. Myönteisen näkökannan ja toivon kautta on mahdollista tehdä kestäviä tekoja, jotka mahdollistavat monimuotoisen elämän jatkumisen maapallolla.

Muutosvoimaa yhteiskuntasitoumuksella!

Yhdessä Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry:n ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivan kanssa järjestettävässä Muutosvoimaa yhteiskuntasitoumuksella keskustelussa kuultiin eri toimialojen tekijöiltä, millaisilla konkreettisilla teoilla eri yhteiskunnan aloilla voidaan tehdä kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja.

Lyhyesti mistä kukin puhuja kertoi:

  • Milla Törmälä kertoi konepaja vatupassin panostavan vähäpäästöisyyteen, koneinvestointiin ja kiertotalouteen.
  • Lidl vastuullisuuspäällikkö Anna Puurula kertoi Lidl sitoumusten keskittyvän kierrätykseen, ruokahävikkiin, tuotepakkauksiin sekä asiakasneuvontaan.
  • Eveliina Varis puolestaan kertoi Vantaan kaupungin lähteneen sitoumuksen tekemiseen sen takia, että sitoumus2050 on luotettava, helppo ja varma tapa edistää kaupungin kestävän kehityksen linjaa. Vantaan kaupunki on mukana haitallisten aineiden torjumisessa varhaiskasvatuksessa, päästöttömissä työmaissa sekä kestävässä purkamisessa.
  • Warner musicin Ville Ahtiainen kertoi haluavansa haastaa koko viihdealan kenttää ajattelemaan toimintaa kestävän kehityksen näkökulmasta. Viihdealaan liittyy paljon erilaisia toimijoita, joissa voidaan ottaa huomioon kestävä kehitys. Näitä ovat esimerkiksi logistiikka, miten liikutetaan ja miten majoitetaan.

Tästä voit katsoa koko keskustelun Muutos voimaa yhteiskuntasitoumuksella

Kohti luonnon kantokykyä vahvistavaa kestävää hyvinvointitaloutta!

Yhdessä Nuorten Agenda2030 kanssa kestävän kehityksen toimikunta järjesti paneeli keskustelun kohti luonnon kantokykyä vahvistavaa kestävää hyvinvointitaloutta! 

Paneelia moderoivat Nuorten Agendan Alma Jokinen ja toimikunnan pääsihteeri Eeva Furman. Panelisteina toimivat professori Minna Halme, Nuorten Agendan tasa-arvoinen puheenjohtaja Paula Pättikangas sekä Kari&Pantsar yrityksen toinen perustaja Emma Kari.

Keskustelussa pohdittiin mitä tarkoitetaan planetaarisella hyvinvoinnilla sekä inhimillisellä-, kulttuurisella ja luontopääomalla sekä miten nämä kaikki ovat yhdessä ihmisen ja planeetan hyvinvoinnin perusta. Keskustelun keskeiseksi osaksi nousee se, miten nämä tekijät tulisi ottaa huomioon talouden suunnittelussa ja mittaristoja tehdessä. 

Luonnon kantokyky ja biodiversiteetti on otettava huomioon taloudellisessa kehityksessä, sillä se on kaiken pohja elinkelpoisen planeetan säilymisen kannalta.

Täältä voit katsoa Kohti luonnon kantokykyä vahvistavaa kestävää hyvinvointitaloutta -paneelikeskustelun.

Videon alussa esiintyvät Mari & Julle sekä Soffi, jotka ovat tehneet kestävän kehityksen toimikunnan tilauksesta kestävän kehityksen biisin "Oishan se hienoo".