Hyppää sisältöön

Kestävän kehityksen toimikunta mukana SuomiAreenalla!

Julkaisuajankohta 12.5.2023 13.14
Tiedote
Keskustelijat ulkona olevalla esiintymislavalla ja kuuntelijat penkkiriveillä

Kestävän kehityksen toimikunta osallistuu Porissa järjestettävään SuomiAreena -tapahtumaan keskiviikkona 28.6.2023 kahdella keskustelutilaisuudella. Klo 14.00-14.45 järjestämme yhdessä Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry:n ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivan kanssa keskustelun aiheella Muutosvoimaa yhteiskuntasitoumuksella! sekä klo 15.00-15.45 Nuorten Agenda2030 –ryhmän kanssa paneelikeskustelun teemalla Kohti luonnon kantokykyä vahvistavaa kestävää hyvinvointitaloutta.

Muutosvoimaa yhteiskuntasitoumuksella! klo 14.00

Tänä vuonna olemme YK:n maailmanlaajuisen kestävän kehityksen ohjelman, Agenda 2030:n, toteutuksen puolivälissä. Määränpää lähestyy vauhdilla, mutta kirittävää riittää. Maapallon ja ihmiskunnan kestävä tulevaisuus vaatii rohkeita näkökulmia ja päättäväisiä tekoja tässä hetkessä – meiltä kaikilta.  

Kestävän kehityksen toimikunta, Fingo ry ja Motiva haluavat haastaa suomalaiset yritykset, yhteisöt ja yksilöt tekemään yhteiskuntasitoumuksen. Siinä määritellään mitattavat tavoitteet, joiden toteutumisen seuranta kannustaa urakoimaan tavoitteiden saavuttamiseksi. Ei siis pelkkiä sanoja, vaan tekoja!

Tule kuulemaan sitoumusten tekijöiltä, mitä sitoumuksilla on saatu aikaan ja selvittämään, olisiko sinulle hyötyä sitoumuksen tekemisestä.

 

Kohti luonnon kantokykyä vahvistavaa kestävää hyvinvointitaloutta –paneeli klo 15.00

Tämän päivän yhteiskuntien keskeinen haaste on ekologinen kriisi ja kaiken yhteiskunnallisen toiminnan menestymistä sanelee se, miten onnistuneesti huomioimme tämän. Talouskehityksen seuraaminen ja sen perusteella toimiminen ei enää riitä, jotta voisimme tukea kansalaisten hyvinvointia ja yhteiskunnan menestystä mahdollisimman hyvin.

Paneelissa keskustellaan miten luonto-, inhimillinen- ja kulttuurinen pääoma, planetaarisen ja ihmisen hyvinvoinnin perusta ja sen arviointi tuodaan keskeiseksi osaksi talouden suunnittelua ja mittaristoja. Miten edelleen voimakkaasti luonnonvarojen ylikulutukseen perustuvan taloutemme perusta uudistetaan niin, että hyvinvointi vahvistuu ja toimintamme kunnioittaa planetaarisia rajoja? Millaisia konkreettisia muutoksia ajatusmalleissa ja toimintatavoissa muutos vaatii?

Panelisteina ovat Minna Halme, Emma Kari ja Paula Pättikangas

Tiedote