Hyppää sisältöön

Kestävän kehityksen kirjoituskilpailu kannustaa unelmoimaan tulevasta

Julkaisuajankohta 30.6.2023 15.46
Kestävän kehityksen kirjoituskilpailu kannustaa unelmoimaan tulevasta

Kestävän kehityksen toimikunta järjestää Toiveikas tulevaisuus -kirjoituskilpailun osana 30-vuotisjuhlavuottaan. Kilpailu on avoinna 1.7.–31.10.2023. Kilpailun suojelijana toimii Jenni Haukio ja sen nelihenkisen tuomariston muodostavat rap-artisti Mihkku Laiti, sarjakuvataiteilija Seppo Leinonen, tietokirjailija Julia Thurén sekä Nuorten Agenda2030 ryhmän edustaja.

Kilpailun tavoitteena on innostaa kaikenikäisiä ihmisiä ympäri Suomea kirjoittamaan ja miettimään omaa suhdettaan ympäröivään yhteiskuntaan, muihin ihmisiin ja luontoon sekä rohkeasti unelmoimaan tulevasta.

”Toivon kirjoituskilpailun innostavan suomalaisia kuvaamaan luontosuhdettaan, pohtimaan tulevaisuutta koskevia haaveitaan sekä käsittelemään kestävän elämäntavan merkitystä hyvinvointimme turvaajana”, sanoo kilpailun suojelija Jenni Haukio.

Kilpailun sarjat ovat alle 7-vuotiaat, 7–8-vuotiaat, 9–10-vuotiaat, 11–12-vuotiaat, 13–15-vuotiaat, 16–18-vuotiaat ja yli 19-vuotiaat. Jokaisen sarjan kolme parasta teosta palkitaan. Kilpailun voittajat julkistetaan marraskuun lopussa.

Kilpailuun voi osallistua suomen, englannin, ruotsin, inarinsaamen, koltansaamen ja pohjoissaamen kielillä. Teosten tyylilaji on vapaa ja alle 8-vuotiaat voivat osallistua myös kuvalla tai sarjakuvalla. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät kirjoituskilpailun omasta osiosta https://kestavakehitys.fi/kirjoituskilpailu sekä Instagramista @kestavakehitys.vnk

Lisätietoja: Kestävän kehityksen toimikunnan apulaispääsihteeri Taru Savolainen, p. 040 535 8622 ja suunnittelija Sarita Nieminen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 161 202, [email protected]