Hyppää sisältöön

Keskustelua syrjäseutujen kestävyydestä Ilomantsin torilla 11.8.

Julkaisuajankohta 17.8.2023 14.01
Aurinkoinen torikuva keskustelijoista ja kuulijoista

Pohjois-Karjalan biosfäärialue ja Maaseudun Sivistysliitto järjestivät 11.8.2023 keskustelutilaisuuden Suomen kestävän kehityksen toimikunnan 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri Eeva Furman oli mukana keskustelemassa, miten Ilomantsin kaltaiset pienet syrjäseudut pärjäävät globaalien muutosten edessä ja miten kestävä kehitys ja kestävyysmurros liittyvät tähän.

Ilomantsin torille kokoonnuttiin 11.8.2023 klo 14-15.30 kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun, jonka Pohjois-Karjalan biosfäärialue ja Maaseudun Sivistysliitto järjestivät Suomen kestävän kehityksen toimikunnan 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Keskustelutilaisuuden aiheena oli miten Ilomantsin kaltaiset pienet syrjäseudut pärjäävät globaalien muutosten edessä ja miten kestävä kehitys ja kestävyysmurros liittyvät tähän. Keskustelussa mukana olivat kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri Eeva Furman, ammattikalastaja, dosentti ja Lumimuutos Osuuskunnan puheenjohtaja Tero Mustonen, Biodiful -hankkeen projektitutkija Irene Kuhmonen Jyväskylän yliopistosta, Ajatuspaja Alkion tutkimuspäällikkö Pauliina Maukonen sekä metsätieteiden kolmannen vuoden opiskelija ja nuori yrittäjä Venla Siltovuori. Keskustelun vetäjänä toimi Simo Häyrynen, joka on tutkinut muun muassa syrjäseutujen murrospotentiaalia Itä-Suomen yliopistossa.  

Pienten syrjäseutujen pärjääminen globaalien muutosten edessä ja kestävyysmurroksen haltuun otossa oli aihe, joka herätti vilkasta keskustelua sekä panelistien välillä, että yleisön välillä. yleisöstä esitettiin paljon hyviä kysymyksiä kuten pohdintaa siitä, miten voidaan irtautua talouskasvusta ja miten nuoret saataisiin voimallisemmin osaksi päätöksentekoprosesseja.

Voit lukea lisää täältä.