Verkkoseminaari 10.5.2022: Restoratiivinen oikeus ja viharikokset

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 3.5.2022 10.57
Uutinen

Oikeusministeriö järjestää toukokuussa kansainvälisen verkkoseminaarin, jossa jaetaan tietoa restoratiivisen oikeuden käytännöistä viharikoksiin ja vihapuheeseen puuttumisessa.

Vihapuhe ja viharikokset ovat yhteiskunnallisia ongelmia huolimatta siitä, että niiden tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi on tehty monia toimia. Restoratiivisella eli korjaavalla oikeudella tarkoitetaan lähestymistapaa, jossa käsitellään vahinkoa tai sen riskiä sitouttamalla asianomaiset, esimerkiksi uhri ja rikoksentekijä, pääsemään yhteisymmärrykseen.

Oikeusministeriön Osaavat-hankkeen järjestämässä seminaarissa kuullaan kansainvälisiä asiantuntijoita, jotka avaavat näkökulmia restoratiiviseen oikeuteen viharikosten ja vihapuheen näkökulmasta. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan keinoista, joilla voidaan puuttua viharikoksiin.

Osaavat-hankkeen tavoitteena on tehostaa viharikosten ja häirinnän vastaista työtä. Hanketta rahoittaa Euroopan komission Rights, Equality and Citizenship -ohjelma.

Tilaisuutta voi seurata Teamsissa 10. toukokuuta 2022 kello 10–15.30. Avoin webinaari järjestetään englanniksi ja siihen voi ilmoittautua 8. toukokuuta 2022 asti. Osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. 

Ilmoittaudu tästä verkkoseminaariin.

Lisätietoa:
hankepäällikkö Milla Aaltonen, p. 0295 150 061, [email protected]