Ministeri Henriksson Dublinissa: Jokainen voi puuttua havaitsemaansa seksuaaliseen häirintään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2022 15.50
Tiedote

Euroopan neuvoston oikeusministeritapaamisessa tänään puhunut ministeri Anna-Maja Henriksson muistutti sivustakatsojien roolista naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän vähentämisessä.

- Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen ja vähentäminen on pikemminkin maraton kuin sprintti. Toimintamallien, sosiaalisten normien ja vallitsevien – usein syvälle juurtuneiden – asenteiden muuttaminen vie aikaa. Toimenpiteitä kaivataan yhteiskunnan jokaisella osa-alueella, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi Euroopan neuvoston oikeusministeritapaamisessa Dublinissa.

Henriksson kertoi Suomen hallituksen käynnistämistä useista toimenpiteistä, joilla pyritään parantamaan rikoksen uhrien asemaa, puuttumaan väkivaltaan ja lisäämään tasa-arvoa. Yhtenä esimerkkinä Henriksson nosti esiin viime vuonna lanseeratun Kyllä kaikki meistä -kampanjan, jonka tarkoituksena oli tuoda naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä esiin uudesta, sivullisten roolin näkökulmasta.

- Kampanjalla pyrittiin alentamaan sivullisten puuttumiskynnystä, muuttamaan sosiaalisia normeja ja murtamaan seksuaalisen häirinnän eri muotoihin liittyvä hiljainen hyväksyntä. Viesti on selvä: Kyllä, me kaikki voimme vaikuttaa!, Henriksson totesi.

Henrikssonin mukaan on myös äärimmäisen tärkeää, että Suomi ja muut maat tekevät nyt kaikkensa suojellakseen Ukrainasta pakenevia tyttöjä ja naisia, jotta he eivät joutuisi ihmiskaupan uhreiksi.

Lisätietoja:
erityisavustaja Otto Andersson, p. 0295 150 121, [email protected]
yksikönpäällikkö Eeva Aittoniemi, EU- ja kansainväliset asiat, p. 0295 150 170, [email protected]