Valtiovarainministeri Annika Saarikko antoi päiväksi paikkansa 15-vuotiaalle Idun Söderlundille

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2022 9.25
Uutinen
Valtiovarainministeri Annika Saarikko ja Idun Söderlund.
Valtiovarainministeri Annika Saarikko ja Idun Söderlund

Valtiovarainministeri Annika Saarikko osallistui 28. syyskuuta Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempaukseen, jossa tytöt astuvat poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin. Valtiovarainministeri luovutti paikkansa 15-vuotiaalle Idun Söderlundille.

Tänä vuonna #GirlsTakeoverin teemana olivat tytöt, talous ja tasa-arvo.

”Haluan tuoda tyttöjen äänen ja tasa-arvon mukaan talouskeskusteluun. Toivon, että ihmiset ymmärtävät, että tämä hyödyttää kaikkia eikä vain tyttöjä. On tutkittu, että mitä paremmin tasa-arvoasiat ovat, sitä paremmin myös valtion taloudella menee”, lappeenrantalainen Söderlund sanoi.

Valtiovarainministeriö vallattiin Suomessa ensimmäistä kertaa. 

”Antamalla tempauksen myötä tilaa tytöille saamme heidän äänensä kuuluviin myös sellaisissa pöydissä, joissa sitä ei ole aina totuttu kuulemaan. Tytöillä on valtava määrä osaamista, jota meidän ei pidä heittää hukkaan”, valtiovarainministeri Saarikko totesi. 

Päivän aikana Söderlund osallistui keskusteluihin ministeri Saarikon ja valtiovarainministeriön virkakunnan kanssa. Söderlund tapasi valtiovarainministeriössä myös kuntaministeri Sirpa Paateron ja valtiosihteeri Juha Majasen. Söderlund ja ministeri Saarikko tapasivat myös Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin, jonka kanssa he keskustelivat Suomen Pankin toiminnasta, hintavakaudesta ja nuorten talousosaamisen edistämisestä. Söderlund vieraili myös eduskunnassa, jossa hän seurasi välikysymyskeskustelua ja antoi oman puheensa.

Söderlund halusi päivän aikana etsiä parempia keinoja tyttöjen osallistamiseen talouskeskustelussa, ja kannustaa kaikkia tyttöjä ja naisia johtaviin asemiin. 

”Toivon, että päivän aikana tapaamani ihmiset muistavat jatkossa ottaa entistä enemmän huomioon, miten heidän päätöksensä vaikuttavat tyttöihin”, Söderlund sanoi. 

Suomessa #GirlsTakeover järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Maailmanlaajuisesti tytöt ja nuoret naiset ovat vallanneet jo tuhansien johtajien paikat yhteensä 70 maassa vuoden 2016 jälkeen. 

Annika Saarikko Talouspolitiikka