Hyppää sisältöön

Pääministeri Marin ja Intian pääministeri Modi keskustelevat maiden välisen yhteistyön nostamisesta uudelle tasolle

Valtioneuvoston viestintäosasto
15.3.2021 15.02
Tiedote 165/2021

Pääministeri Sanna Marin ja Intian pääministeri Narendra Modi tapaavat kahdenvälisessä etäkokouksessa 16. maaliskuuta 2021. Tapaamisen aiheena on Suomen ja Intian kumppanuuksien syventäminen digitalisaation mukaan luettuna koulutuksen sekä kestävän kehityksen aloilla.

Keskustelut koskevat laajasti maiden taloussuhteiden tiivistämistä entisestään niin sanotuilla tulevaisuusaloilla. Keskusteluissa tulee olemaan uusien teknologioiden hyödyntäminen koulutuksessa, yhteistyö 5G- ja 6G-teknologioiden kehittämisessä sekä kvanttilaskennan sekä tekoälyn aloilla. Myös kestävässä kehityksessä maiden välillä on runsaasti konkreettisia yhteistyömahdollisuuksia. 

Pääministerien keskustelu tarjoaa tilaisuuden puhua myös tasa-arvon vahvistamisesta ja ihmisoikeuksista, joiden edistämiseksi Suomi on ehdolla YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi kaudelle 2022-2024.

Esille nousevat myös pyrkimykset vastata yhteisiin globaaleihin haasteisiin kuten ilmastonmuutokseen ja koronapandemiaan. Suomi ja Intia julkaisevat tapaamisen yhteydessä yhteisen julkilausuman, jossa painotetaan muun muassa monenvälisen sääntöperustaisen yhteistyön tärkeyttä.

Julkilausuma tulee kokouksen jälkeen saataville valtioneuvoston verkkosivuille sekä kuvia valtioneuvoston Flickr-tilille.

Lisätietoja: Pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja Lauri Voionmaa p. 050 421 0422, valtioneuvoston kanslia, lähetystöneuvos Ari Tasanen p. 050 412 6881, ulkoministeriö, ja EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia