Pääministeri Petteri Orpo Kööpenhaminassa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 15.11.2023 0.55
Tiedote
Kokouksen osallistujat seisovat rinnakkain lippujensa edessä.
Kuva: EU

Pääministeri Petteri Orpo osallistui Kööpenhaminassa tiistaina 14. marraskuuta Eurooppa-neuvoston illalliskeskusteluun EU:n tulevasta strategisesta agendasta ja suuntaviivoista kaudelle 2024 - 2029. Keskusteluun osallistuivat pääministeri Orpon lisäksi pääministerit Ruotsista, Tanskasta, Latviasta, Bulgariasta ja Irlannista ja Tsekistä.

Keskustelu järjestettiin Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin kutsusta Tanskan pääministeri Mette Frederiksenin emännöimänä Christiansborgin linnassa. Pienryhmäkeskusteluiden tavoitteena on muodostaa jäsenmaiden yhteinen näkemys EU:n kehittämisestä seuraavina vuosina.

”Suomen painopisteitä ovat erityisesti EU:n kilpailukyvyn vahvistaminen ja sisämarkkinoiden syventäminen, turvallisuusyhteistyön ja puolustuksen kehittäminen sekä puhtaan siirtymän vauhdittaminen. Myös laajentuminen ja Ukrainan tukeminen ovat meille keskeisiä teemoja”, sanoo pääministeri Orpo.

Päämiestason keskustelu EU:n strategisesta agendasta jatkuu Eurooppa-neuvoston kokouksissa kesään 2024 asti.

Lisätietoja: EU-asioiden alivaltiosihteeri Jori Arvonen, p. +358 295 16001 ja erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen p. 040 523 5768, valtioneuvoston kanslia