Verkkolähetys 19.3.
Suomen kestävän kehityksen politiikan arvioinnin tulokset

7.3.2019 11.27
Suomen kestävän kehityksen politiikan arvioinnin tulokset

Suomi on globaalisti kärkikastissa usein, kun arvioidaan suoriutumista kestävässä kehityksessä. Nykyisellä kehityksellä emme kuitenkaan tule saavuttamaan Agenda 2030:n tavoitteita: POLKU2030-arvioinnin mukaan Suomen politiikan muutosvoimaisuudessa ja johdonmukaisuudessa olisi paljon tehtävää kestävän kehityksen näkökulmasta. Mitkä kysymykset ovat Suomelle haastavia kestävän kehityksen näkökulmasta? Miten kestävyyden näkökulma voitaisiin viedä päätöksenteon ytimiin?

POLKU2030-hankkeen päätavoitteina on ollut 1) tuottaa riippumaton ja kokonaisvaltainen näkemys Suomen kestävän kehityksen politiikasta, erityisesti Suomen kansallisen politiikan, Agenda2030:n toimeenpanon ja ulkopolitiikan osalta sekä 2) tuottaa konkreettisia suosituksia Suomen kestävän kehityksen politiikan jatkosuunnista.

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan Suomen kestävän kehityksen politiikan nykytilasta ja tulevaisuudesta POLKU2030-arviointihankkeen tuloksiin ja suosituksiin perustuen. Tilaisuuteen on kutsuttu tutkijoita, poliittisia päätöksentekijöitä, aiheen parissa työskenteleviä virkamiehiä sekä keskeisiä sidosryhmiä. Tilaisuutta voi myös seurata suorana verkkolähetyksenä.

Ohjelma:

8.30 Tervetuloa ja avaussanat

  • POLKU2030: Miksi arviointia? Sami Pirkkala, valtioneuvoston kanslia 
  • POLKU2030-arviointi ja kestävän kehityksen muutospolut vuoteen 2030, Satu Lähteenoja, Demos Helsinki
  • Kestävän kehityksen tila Suomessa, Kaisa Korhonen-Kurki, Helsingin yliopisto, HELSUS
  • Arvio Suomen kestävän kehityksen politiikasta, Annukka Berg, Suomen ympäristökeskus

9.15 Kommenttipuheenvuorot

9.30 Kysymyksiä ja keskustelua

10.00 Tilaisuus päättyy 

Verkkolähetys