Innehåll med tagg kestävä kehitys .

Finland tog första plats i internationell landsjämförelse gällande hållbar utveckling

14.6.2021 7.14
SRK UM
Finland har för första gången tagit första plats i landsjämförelsen gällande hållbar utveckling. Den ansedda jämförelsen genomförs årligen av FN och Bertelsmannstiftelsen, och Finland har också tidigare placerat sig bland de tre bästa tillsammans med Danmark och Sverige. I jämförelsen bedöms hur olika länder har främjat det globala handlingsprogrammet Agenda 2030 för hållbar utveckling och de mål för hållbar utveckling som ingår i det.

Sami Pirkkala generalsekreterare för kommissionen för hållbar utveckling

8.4.2021 7.49
Hållbar utveckling SRK
Sami Pirkkala, ledande sakkunnig vid statsrådets kansli, har utnämnts till ny generalsekreterare för Finlands kommission för hållbar utveckling. Pirkkala har sedan 2017 varit verksam i generalsekretariatet för hållbar utveckling vid statsrådets kansli och före det vid utrikesministeriet.

Finland fick erkännande för sitt arbete för hållbar utveckling: Engagerande arbetssätt och internationellt samarbete låg till grund för Catalyst 2030-priset

25.3.2021 18.05
Hållbar utveckling MM SRK
Torsdagen den 25 mars tilldelades Finlands regering det internationella Catalyst 2030-priset för hållbar utveckling. Priset tillägnades Finlands kommission för hållbar utveckling. Finland fick erkännande för sitt engagerande arbetssätt när det gäller att genomföra FN:s handlingsprogram för hållbar utveckling, Agenda 2030. I prismotiveringen lyftes särskilt fram Finlands internationella samarbete för att främja hållbar konsumtion och produktion.