Innehåll med tagg kestävä kehitys .

Eeva Furman ny generalsekreterare för kommissionen för hållbar utveckling

16.9.2022 9.04
Hållbar utveckling SRK
Eeva Furman
Professor Eeva Furman har utsetts till generalsekreterare för Finlands kommission för hållbar utveckling. Furman tillträdde sitt nya uppdrag i mitten av augusti. Tidigare var Furman direktör för centret för miljöpolitik vid Finlands miljöcentral. Hon har också varit bland annat ordförande för expertpanelen för hållbar utveckling.

Finland rankades åter som världsetta sett till arbetet för hållbar utveckling

3.6.2022 12.48
Hållbar utveckling SRK
Finland tog för andra året i rad första plats i en internationell jämförelse gällande arbetet för hållbar utveckling. I jämförelsen bedöms hur olika länder har främjat Agenda2030 och dess globala mål för hållbar utveckling. Av de sammanlagt 17 målen har Finland nått eller är nära att nå i synnerhet de mål som anknyter till social hållbarhet. Finland ligger emellertid långt ifrån många av de mål som anknyter till ekologisk hållbarhet. Läget för hållbar utveckling i Finland kommer att behandlas vid ett särskilt diskussionsmöte den 8 juni.

Finland tog första plats i internationell landsjämförelse gällande hållbar utveckling

14.6.2021 7.14
SRK UM
Finland har för första gången tagit första plats i landsjämförelsen gällande hållbar utveckling. Den ansedda jämförelsen genomförs årligen av FN och Bertelsmannstiftelsen, och Finland har också tidigare placerat sig bland de tre bästa tillsammans med Danmark och Sverige. I jämförelsen bedöms hur olika länder har främjat det globala handlingsprogrammet Agenda 2030 för hållbar utveckling och de mål för hållbar utveckling som ingår i det.