Finland toppar jämförelse av läget för hållbar utveckling i de europeiska länderna

14.12.2021 11.26
Europe sustainable development report 2021 - bokpärm
Finland är etta i jämförelsen av läget för hållbar utveckling i de europeiska länderna, framgår det av rapporten Europe Sustainable Development Report 2021, som offentliggjordes tisdagen den 14 december. Tidigare i år tog Finland första plats i en jämförelse mellan alla världens länder, som gjordes utifrån mindre omfattande data. I topp tre med Finland finns även Sverige och Danmark.

Finland tog första plats i internationell landsjämförelse gällande hållbar utveckling

14.6.2021 7.14
SRK UM
Finland har för första gången tagit första plats i landsjämförelsen gällande hållbar utveckling. Den ansedda jämförelsen genomförs årligen av FN och Bertelsmannstiftelsen, och Finland har också tidigare placerat sig bland de tre bästa tillsammans med Danmark och Sverige. I jämförelsen bedöms hur olika länder har främjat det globala handlingsprogrammet Agenda 2030 för hållbar utveckling och de mål för hållbar utveckling som ingår i det.

Sami Pirkkala generalsekreterare för kommissionen för hållbar utveckling

8.4.2021 7.49
Hållbar utveckling SRK
Sami Pirkkala, ledande sakkunnig vid statsrådets kansli, har utnämnts till ny generalsekreterare för Finlands kommission för hållbar utveckling. Pirkkala har sedan 2017 varit verksam i generalsekretariatet för hållbar utveckling vid statsrådets kansli och före det vid utrikesministeriet.