Sivut, joissa tagi kestävä kehitys .
Sivut, joissa tagi kestävä kehitys .

Suomi jälleen 1. sijalla kestävän kehityksen maavertailussa

3.6.2022 12.48
Kestävä kehitys VNK
Suomi on toista vuotta peräkkäin kärkisijalla kansainvälisessä kestävän kehityksen maavertailussa. Vertailussa arvioidaan, miten valtiot edistävät globaalia kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030:tä ja siihen kuuluvia kestävän kehityksen tavoitteita. Ohjelman 17 tavoitteesta Suomi on saavuttanut tai lähellä saavuttaa erityisesti sosiaaliseen kestävyyteen liittyvät tavoitteet. Useassa ekologiseen kestävyyteen liittyvässä tavoitteessa Suomi on vielä kaukana maalista. Suomen kestävän kehityksen tilasta järjestetään keskustelutilaisuus 8. kesäkuuta.

Euroopan kestävän kehityksen viikko
Yhteistyön merkitys korostui vuoden parhaissa kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksissa

24.9.2021 11.49
Kestävä kehitys VNK
Kestävän kehityksen toimikunta palkitsi vuoden parhaat kestävän kehityksen toimenpidesitoumukset. Pääsihteeristö valitsi kolme merkittävää sitoumusta, jotka edistävät sosiaalista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä. Tunnustuksen saivat Ensi- ja turvakodin liitto, Poliisiammattikorkeakoulu ja Visit Mikkeli.

Suomi nousi ykkössijalle kestävän kehityksen kansainvälisessä maavertailussa

14.6.2021 7.14
UM VNK
Kuvassa pieni poika tuulettaa ja pitelee kädessään taulua, jossa on kuvattu kestävän kehityksen 17 tavoitetta.
Suomi on noussut ensimmäistä kertaa ykkössijalle kestävän kehityksen maavertailussa. Arvostettu YK:n ja Bertelsmann-säätiön toteuttama vertailu tehdään vuosittain, ja Suomi on myös aiemmin ollut kärkikolmikossa yhdessä Tanskan ja Ruotsin kanssa. Vertailussa arvioidaan, miten valtiot edistävät globaalia kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030:tä ja siihen kuuluvia kestävän kehityksen tavoitteita.

Koronan vaikutukset Agenda2030-tavoitteiden saavuttamiseen puhutti Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -tapahtumassa

3.6.2021 19.41
Kestävä kehitys VNK
Tilaisuuden juontaja Annika Damström haastattelee kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri Sami Pirkkalaa tv-studiossa.
Tilaisuuden juonsi Annika Damström ja tapahtuman avasi kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri Sami Pirkkala.
Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus –tapahtumassa keskusteltiin tänä vuonna koronan vaikutuksista nuorten hyvinvointiin, globaalin epätasa-arvon torjunnasta, luonnonvarojen kestävästä kulutuksesta sekä kestävän tulevaisuuden rahoittamisesta.