Kestävän kehityksen kansalaisraati tarvitsee sinua!

Kestävän kehityksen toimikunta 5.12.2018 11.28
Kestävän kehityksen kansalaisraati tarvitsee sinua!

Mietityttääkö sinua, miten kestävä kehitys toteutuu Suomessa? Voiko ympäristömme hyvin, onko eriarvoisuutta onnistuttu ehkäisemään? Onko elämäntyylimme kestävä? Muun muassa näistä asioista haluamme kuulla näkemyksesi. Ilmoittaudu mukaan Suomen ensimmäiseen kestävän kehityksen kansalaisraatiin ja kerro päättäjille näkemyksesi kestävän kehityksen tilasta Suomessa.

Kansalaisraati 2018–19 tuo kuuluviin kansalaisten äänen. Sen jäsenet ottavat kantaa kestävän kehityksen eri näkökulmiin, kuten luonnon ja ympäristön tilaan sekä yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen. Kansalaisraadin näkemyksiä hyödynnetään hallituksen ja eduskunnan työssä kestävän kehityksen edistämiseksi.

Kansalaisraatiin otetaan mukaan 250 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Raatilaisten ei tarvitse olla kestävän kehityksen asiantuntijoita, vaan jokainen osallistuja vastaa kysymyksiin omien kokemustensa ja ajatustensa pohjalta.

Kansalaisraati aloittaa toimintansa tammikuussa 2019. Raadin tehtävänä on vastata kertaluonteiseen verkkokyselyyn kestävän kehityksen tilasta Suomessa. Kysely aukeaa 17. tammikuuta, ja jokainen raatilainen vastaa siihen itsenäisesti ja anonyymisti. Kyselyn voi täyttää missä vain, ja siihen vastaamiseen kuluu noin kolme tuntia. Raatilaiset voivat halutessaan osallistua myös kansalaisraadin aloitustilaisuuteen ja päätöstapahtumaan.

Lue lisää raadin toiminnasta ja ilmoittaudu mukaan 16.12. mennessä osoitteessa kestavakehitys.fi/kansalaisraati.