Kestävää kehitystä pohdittiin pohjoismaisin voimin – syksyllä tulossa ilmastonmuutoskilpailu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 11.6.2021 11.56
Uutinen
Kuvitus konferenssille Jokainen vaikuttaa.

Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuuden päätapahtuma opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla pidettiin alkuviikosta. Jokainen vaikuttaa! -konferenssissa tarkasteltiin kestävää kehitystä koulutuksen, kulttuurin ja nuorten näkökulmasta.

Konferenssin aikana kuultiin puheenvuoroja Suomen lisäksi mm. Ruotsista, Tanskasta, Islannista ja Grönlannista. Tapahtumaan osallistui niin nuoria aktivisteja ja asiantuntijoita kuin ministereitä ja korkean tason johtajia. Työpajoissa keskusteltiin yhteisesti mm. teknologian ja taiteen opetuksen merkityksestä kestävässä kehityksessä sekä Pohjoismaiden opettajien yhteistyöstä ja tavoitteesta saada kestävä kehitys osaksi opetusta kaikilla koulutustasoilla.

Konferenssissa julkistettiin myös alkusyksystä käynnistyvä Pohjoismainen ilmastonmuutoskilpailu Nord StarT. Kilpailun tavoitteena on osallistaa lapsia, nuoria ja aikuisia varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin ideoimaan yhdessä konkreettisia keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Kilpailu järjestetään yhteistyössä LUMA-keskus Suomen StarT-ohjelman kanssa.

Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuuden päätehtävä on edistää pohjoismaiden pääministereiden hyväksymää visiota: Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. Toiminnan painopisteet ovat vihreä Pohjola, kilpailukykyinen Pohjola ja sosiaalisesti kestävä Pohjola.