Hyppää sisältöön

Ministeri Mikkonen: Tule mukaan juhlimaan Suomen luontoa lauantaina!

Ympäristöministeriö 28.8.2020 12.07
Tiedote

Huomenna lauantaina juhlitaan Suomen luonnon päivää. Liputuksen lisäksi Suomen luonnon päivän juhlintaan kuuluvat muun muassa mustikkapiirakka ja luonnossa liikkuminen. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kannustaa juhlaan lähiluonnossa. 

”Luonnon merkkipäivänä juhlistamme kaikkea sitä, mitä luonto meille antaa. Tällä hallituskaudella olemme panostaneet merkittävästi luonnonsuojeluun: nostimme rahoitusta tälle vuodelle sadalla miljoonalla ja vaikuttavia tekoja on tehty eri puolilla Suomea. Osana uutta Helmi-ohjelmaa olemme kunnostaneet, ennallistaneet ja suojelleet uhanalaisia elinympäristöjämme. Myös metsiensuojelu laajennetaan kattamaan koko Suomi. Lauantaina on aika juhlia luontoa”, ministeri Mikkonen sanoo.

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen luontosuhdebarometrin mukaan suomalaisten luontosuhde kehittyi koronakevään myötä myönteisemmäksi. Suurin osa suomalaisista on viettänyt enemmän aikaa luonnossa ja myös luonnon ja luontokohteiden arvostus on kasvanut. 

”Nyt poikkeusaikoina yhä useampi suomalainen on hakenut voimaa ja mielenrauhaa luonnosta. Kansallispuistot ja muut retkeilyalueet ovat houkutelleet tavallistakin enemmän kävijöitä, mitä on ollut iloa seurata. Muistutan kuitenkin turvallisista etäisyyksistä myös retkeillessä. Suomessa luontoa löytyy tavallisesti jo aivan kodin nurkilta ja lähimetsässä voi pistäytyä myös arjen keskellä. Aion itse juhlia Suomen luonnon päivää menemällä lähiluontoon, syömällä mustikkapiirakkaa ja nostamalla lipun salkoon,” ministeri Mikkonen sanoo.

Suomen luonnon päivää on vuodesta 2013 lähtien vietetty elokuun viimeisenä lauantaina, ja sisäministeriö on suosittanut Suomen luonnon päivän liputusta vuodesta 2017. Tänä vuonna juhlapäivä löytyy ensimmäistä kertaa Yliopiston almanakasta. Vuosittain Suomen luonnon päivää viettävät lukuisat suomalaiset, ja se onkin ollut poikkeuksetta päivän puhutuin aihe sosiaalisessa mediassa. Liputuksen lisäksi Suomen luonnon päivän juhlintaan kuuluvat muun muassa mustikkapiirakka ja luonnossa liikkuminen.

Miten sinä juhlistat Suomen luonnon päivää? Kerro se somessa: #suomenluonnonpäivä tai #liputanluonnolle

Lisätietoja

Ministeri Mikkosen eritysavustaja Antti Heikkinen, [email protected], p. 050 348 1406

Krista Mikkonen